Chainèze ble brent levende av sin ektemann i Frankrike. Foto: AFP / NTB Scanpix
Chainèze ble brent levende av sin ektemann i Frankrike. Foto: AFP / NTB Scanpix
annonse
annonse

Mannen løp etter trebarnsmoren nedover gata og skjøt henne i beinet før han dynket henne i brennbar veske og satte fyr på henne.
Familiebildet i denne saken viser Chainéze (31) som ble brent levende av sin ektemann 5. mai i den franske byen Merignac.

Mannen løp etter trebarnsmoren nedover gata og skjøt henne i beinet før han dynket henne i brennbar veske og satte fyr på henne. En halv time senere ble han tatt for drapet i nabolaget Pessac, bevæpnet med en pistol, et luftvåpen og ammunisjon, ifølge påtalemyndigheten i Bordeaux.

Ingen etablerte medier har skrevet om trebarnsmorens grusomme skjebne.

annonse

Men Julie Dahle i Rights.no har tidligere omtalt saken. Ifølge Rights var  livet til den algeriske kvinnen alt annet enn enkelt.

«Hun har på alle måter forsøkt å komme seg unna ektemannens ekstremvoldelige regime, men til tross for både domfellelse, skilsmisse og besøksforbud, ble hun til slutt henrettet av mannen hun flyktet fra», skriver Dahle, som tilføyer at  politiet og kriminalomsorgen nå får  knusende kritikk etter håndteringen av voldssaken, som har vært kjent i en årrekke.

Først ble mannen  dømt i 2015 for voldshandlinger med våpen, før han i juni 2020 ble dømt til 18 måneders fengsel for ni alvorlige voldshandlinger mot Chahinez.

annonse

Til tross for dommen ble mannen løslatt fra fengsel allerede 9. desember 2020.

I Frankrike har saken ført til politisk debatt og krav om endringer. Men norske medier møter altså saken med et skuldertrekk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon