Helsedirektør Bjørn Guldvog (f.v.), FHI-direktør Camilla Stoltenberg, statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie svarer på spørsmål fra journalist (med ryggen til) under pressekonferanse om coronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Mens leger og sykepleiere er på nivå med befolkningen generelt når det gjelder spørsmålet om generell tiltro til mediene, skiller de seg ut når det kommer til corona-journalistikken. 

På spørsmålet «Hvor høy tillit har du til at norske journalister og redaktører som rapporterer om koronakrisen, har tilstrekkelig forståelse og kunnskap om koronakrisen til å formidle korrekt informasjon om den?», skiller leger og sykepleiere seg ifølge Kampanje klart ut fra journalister, redaktører og den øvrige befolkningen. Det viser den nye medieundersøkelsen.

– Her har de mye lavere tillit til mediene enn redaktører og journalister, og ligger under befolkningen generelt. De som har jobbet tettest på pandemien har altså lavere tillit i dette spørsmålet enn det befolkningen generelt har, sier Erik Knudsen, medieforsker ved MediaFutures ved Universitetet i Bergen.

annonse

Generelt viser tallene at folk har fått høyere tillit til mediene etter at covid-19-krisen rammet Norge.

Hva trenger vi mest: Bønder eller journalister?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon