- Resett - https://resett.no -

Journalistene er fortsatt blodrøde: – Ikke i takt med vanlige folk

10 prosent av norske journalister ville stemt på Rødt. Her fra en pressekonferanse hos Frp, et parti under to prosent av journalistene og ingen av redaktørene ville stemt på. Foto: NTB Scanpix

– Journalister og redaktører står langt til venstre i det politiske landskapet og ser ikke ut til å være i takt med vanlige folk.

Medieundersøkelsen viser at Ap, Sv, Rødt og særlig MD er  større blant norske journalister enn i den øvrige befolkningen. Ifølge Kampoanje ville det vært klart rødgrønt flertall med Ap, Sv og Senterpartiet i regjering, dersom norske journalister fikk bestemme. To av tre stemmer rødgrønt.

10 prosent av journalistene ville stemt på Rødt, som fortsatt er et selverklært revolusjonært parti med mål om en kommunistisk samfunnsomveltning.

annonse

Kun 1,9 prosent av journalistene i undersøkelsen oppgir at de stemmer Frp, mens null prosent av redaktørene oppgir det samme.

Lite sjokkert

Frps Sylvi Listhaug er mildt sagt lite sjokkert over tallene.

annonse

– Dette har FrP sagt i alle år. Journalister og redaktører står langt til venstre i det politiske landskapet og ser ikke ut til å være i takt med vanlige folk, sier Listhaug.

Hun mener skjevheten i mediene er et problem.

– Journalister og redaktører står langt til venstre i det politiske landskapet og ser ikke ut til å være i takt med vanlige folk, slår Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug overfor Kampanje.

– Heldigvis driver ikke vi med politikk for å blidgjøre kommentatorer, redaktører, journalister og andre i skravleklassen, vi driver med politikk for å gjøre hverdagen til vanlige folk enklere og bedre, legger hun til.

De som har jobbet tettest på pandemien har lavere tillit til mediedekningen [1]

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474