Ifølge Legemiddelverket gir ikke meldingene grunnlag for å endre gjeldende råd om vaksinering. Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

– Gir ikke grunnlag for å endre gjeldende anbefalinger

Legemiddelverket har mottatt 12 331 meldinger om mistenkte bivirkninger. Av disse er 8455 meldinger behandlet. 946 er klassifisert som alvorlige og 7509 er klassifisert som lite alvorlige. Ifølge  NTB er dette 422 flere meldinger enn det var for en uke siden.

– ​Bivirkningsmeldinger vi har mottatt gir ikke grunnlag for å endre gjeldende anbefalinger for vaksinering med Comirnaty (BioNTech/Pfizer) og COVID-19 Vaccine Moderna, skriver Legemiddelverket på egne sider.

annonse

Legemiddelverket skriver at de fleste bivirkningsmeldinger etter vaksinasjon mot Covid-19, uavhengig av vaksinetype, gjelder kjente og forbigående bivirkninger som:

  • hodepine
  • utmattelse
  • uvelhetsfølelse
  • feber
  • kvalme
  • merter i kroppen

Disse kommer gjerne første eller andre dag etter vaksinering og varer omtrent 2-3 døgn.

– De fleste tåler disse forbigående bivirkningene godt, mens andre opplever betydelige plager de første dagene etter vaksinering. Disse mistenkte bivirkningene er i tråd med det som er beskrevet i produktinformasjonen, heter det i pressemeldingen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon