Rune Berglund Steen fra Antirasistisk senter holder appell på Eidsvolls plass utenfor Stortinget i Oslo under markeringen for stans i utsendelse av flyktninger til Afghanistan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Leder av Antirasistisk Senter (ARS), Rune Berglund Steen ber motdemonstranter om å holde seg vekk.

– Mobilisering trengs, men nå trengs også smittevern, sier han til Klassekampen.

Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN - avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN – avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) skal hold en markering utenfor Stortinget på frigjøringsdagen 8. mai. Parolen er «Islams krig mot Norge».

annonse

To motdemonstrasjoner er varslet, den ene er fra den ukjente gruppen «Oslo mot rasisme». Den andre er organisert av Antirasistisk Senter og 14 ulike organisasjoner, fagforeninger og partier.

Berglund Steen forventer at en ikke skal la seg provosere av SIAN.

– Vi står sammen i tydelig motstand mot hatet, men vi skal ikke la oss trekke inn i spillet til SIAN, sier ARS-lederen.

annonse

Les også: Politiet: Seks innbrakt for ordensforstyrrelser ved SIANs markering

Forrige gang SIAN hadde en markering foran Stortinget, endte det med vold, hærverk og arrestasjoner. Oslo politidistrikt ved Stabssjef Harald Nilssen hevder de har god dialog med Antirasistisk Senter, men at de ikke har oppnådd dialog med «Oslo mot rasisme». Så de er forberedt.

– Sian-markeringer har en historie med opphetet stemning. Vi er ikke uforberedt dersom det skulle bli uroligheter, sier Nilssen.

Oslo-politiet: Hatefulle SMSer kom ikke fra Sian

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon