Mange lokale tillitsvalgte etterlyser et tydeligere Frp. Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

NTB Melder at Frp programfester sin klimaskepsis og krever mer forskning på om naturlige prosesser kan være årsak til klimaendringene.

– Jordens klima skifter over tid, og vi vet for lite om hva som påvirker disse endringene, heter det i partiets nye partiprogram som skal vedtas søndag.

Partiet ser dermed ut til å tvile på konklusjonene til FNs klimapanel, som i januar kom med en ny rapport som bekrefter tidligere konklusjoner om at det aller meste av oppvarmingen av jorda skyldes menneskelig aktivitet.

annonse

Symbolisme

Frp opplyser også at «den norske klima- og miljødebattene i altfor stor grad er preget av politiske symboler, manglende konsekvensvurderinger og for liten tro på markedet».

– Resultatet er at mange partier tyr til meningsløse påbud, forbud og reguleringer som plager folk i hverdagen, heter det videre.

– Vil kontrollere folk
annonse

I sin avskjedstale som partileder beskyldte Siv Jensen de rødgrønne partiene for å gjemme seg bak klimatiltak og utslippsreduksjoner for å innføre stadig mer inngripende tiltak i folks hverdag.

– Dette handler ikke om klimautslipp i det hele tatt. Det handler om å kontrollere folk, hevdet hun.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon