- Resett - https://resett.no -

Sp raser på siste måling, MDG, Krf og Venstre går frem

Leder i Senterpartiet (Sp) Trygve Slagsvold Vedum og leder i Arbeiderpartiet (Ap) Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I maimålingen til Klassekampen og Nationen vil Rødt og MDG få til sammen 10 mandater, men likevel vil de rødgrønne AP, SP og SV få flertall, uten deres støtte.

Fotomontasje: Une Bastholm, Arild Hermstad og miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg / Cornelius Poppe / NTB / Eivind Trædal / Cornelius Poppe / NTB

Størst er Arbeiderpartiet med 24,4 prosent, det er opp 1,9 prosent. Men partileder Jonas Gahr Støre vil ikke utrope seg til valgvinner.

– På denne målingen vil Ap, Sp og SV få et større flertall enn de fire regjeringspartiene har i dag. Men jeg har ingen illusjon om at dette ikke blir jevnt helt inn, og at de som ønsker et skifte, må stemme 13. september, sier Støre til Klassekampen.

annonse

Rett bak Ap ligger Høyre med 23,9 prosent, SP har falt 4 prosent, og havner på 14,8 prosent.

Les også: Krf skal ikke bli et støtteparti for Ap og Sp [1]

Partileder Bjørnar Moxnes og 1. nestleder Marie Sneve i Rødt. Foto: Ryan Kelly / NTB

Det er bare Rødt som kommer over sperregrensen, Venstre fikk 3,9, og det er opp 2 prosent fra forrige måling. KrF ligger på 3,9, og det er opp 1,5. MDG ender på 3,8 prosent, og det er opp 0,6 prosent.

annonse

1.000 personer er intervjuet fra 4 til 5 mai. Feilmarginen kan varierer mellom 1,2 og 2,7 prosent og er høyest for de største partiene.

MDG og Rødt får ikke fem øre av LO [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474