Viktor Hovland har fått heng på teten etter halvspilt finalerunde i North Carolina. Foto: Jacob Kupferman / AP / NTB
annonse
annonse

Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre 3.-plassen på rad i PGA-touren.

23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

annonse

Hovlands fire birdier og resten på par gjorde at han unngikk bogeyer da det hele skulle avsluttes for nummer elleve på verdensrankingen.’

Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

Hovland hadde ett slag opp til 2.-plassen da han var ferdig. Nordiren Rory Mcllroy ledet turneringen med totalt elleve slag under par da Hovland var ferdig og Mcllroy fortsatt hadde to hull igjen å spille.

annonse

Mcllroy viste styrke, ro og selvtillit etter et svært svakt utslag på det siste hullet. Han reddet seg inn med bogey og vant med totalt ti slag under par.

Det viste at iren er tilbake igjen etter en tyngre periode. Mllroy tok sin første PGA-seier nettopp på denne banen i 2010, og søndagens seier var hans 19. på PGA-touren.

Hovland tok tredjeplassen også i sin forrige PGA-turnering i Florida og er i solid form om dagen. Han er blitt en av verdens aller beste golfspillere.

Hovland nummer tre på «cash»-toppen: 37,3 millioner innspilt allerede

Viktor Hovland dro inn vel 3,9 millioner kroner for tredjeplassen på PGA-touren søndag. Han er nummer tre på pengelisten denne sesongen.

Justin Thomas topper oversikten med snaut 47 millioner kroner innspilt. Bryson DeChambeau ligger snaut 400.000 kroner bak på andreplass.

Hovland er best av resten med 37,4 millioner i premiepenger etter 16 turneringer. Totalt har han spilt inn 59,2 mill. siden han ble proffspiller.

Nordmannen ble nummer tre søndag. Rory McIlroy vant for første gang på halvannet år på PGA-touren. Han hadde to slag til gode på Hovland.

annonse

På verdensrankingen ligger Hovland som 11.-mann. Den toppes av Dustin Johnson.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon