Nestleder i MDG, Arild Hermstad, vil ha omkamp om Nasjonal Transportplan og ønsker å kutte veiprosjekter til fordel for tog og gang- og sykkelveier. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Mer tog og skroting eller nedskalering av 36 veiprosjekter står øverst på listen hvis MDG kommer i maktposisjon etter høstens valg.

Partiet lover omkamp om Nasjonal transportplan (NTP) hvis de kommer i en maktposisjon etter årets valg, skriver VG.

– Hvis vi får det som vi vil, er tiden for å bygge store motorveier slutt, sier Arild Hermstad, nestleder i partiet.

annonse
Nye Veier bygger ny E39 mellom Kristiansand og Mandal Øst. Oktober 2022 skal en 4 felts motorvei med 110 km/t som er 25 meter bred være ferdig bygd. Ved Trysfjorden i tidligere Søgne nå Kristiansand kommune, bygges det en 60 meter høy bro som skal holde 4 felt i stedet for to bruer med 2 felt hver som er vanlig. Hele prosjektet blir imidlertid skrinlagt om MDG kommer i maktposisjon etter valget. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

MDG har sett på 36 ulike motorvei- og veiprosjekter som enten bør droppes eller nedskaleres. Det inkluderer blant annet E18-utbyggingen i Asker og Bærum, Sotrasambandet, E6-utbygging i Trøndelag og Innlandet, samt E39 på Vestlandet, skriver VG.

MDG mener at de med dette frigjør 170 milliarder kroner, som de vil bruke på utbygging av jernbane, kollektivtrafikk og gang- og sykkelveier.

Kritikken mot MDGs forslag er stor. Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) ber MDG lytte mer til folk og næringsliv, og mener planene vil kunne få store konsekvenser. Aps nestleder Bjørnar Skjæran mener at kuttønskene til MDG viser at de ikke har satt seg inn i eller bryr seg om behovene i hele landet.

MDG og Rødt får ikke fem øre av LO

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon