Frankrikes president Emmanuel Macron. Foto: Kenzo Tribouillard / Pool / AP / NTB
annonse
annonse

Aktivt fransk militært personell står bak et åpent brev der de advarer Emmanuel Macron om at landet kan gå under på grunn av trusselen fra islamisme.

Oppropet ble publisert i det konservative bladet Place Armes 7. mai, men raskt fjernet. Det ble likevel republisert i Valeur Actuelles, hvor et lignende budskap sto på trykk mot slutten av april.

Generalstabssjef François Lecointre advarte da om at soldater som skrev under på dette, risikerte disiplinærreaksjoner, og regjeringen fordømte oppropet.

annonse

Det nye oppropet hevder også at det brygger opp til en borgerkrig i Frankrike.  Brevskriverne, som omtaler seg selv som unge aktive soldater som har tjent Frankrike i sikkerhetsaksjoner innenlands etter en bølge med terrorangrep i 2015, hevder at president Macron har «gitt etter» for islamisme.

– Hvis det bryter ut borgerkrig, kommer militæret til å ivareta orden på sin egen mark. Det brygger opp til borgerkrig i Frankrike og du vet det utmerket godt, heter det.

Det er uklart hvor mange militære som står bak brevet.

Majoritet av franskmenn støtter opprop som advarer mot borgerkrig

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon