Illustrasjonsbilde av Gazastripen. AFP PHOTO / THOMAS COEX
annonse
annonse

NTB melder at israelske kampfly har angrepet en 13 etasjer høy boligblokk i Gaza by, som kollapset etter angrepet.

Boligblokken huset ifølge den israelske avisa Haaretz også et kontor som ble benyttet av Hamas-bevegelsens politiske ledelse.

Beboerne i boligblokka og flere nærliggende bygninger ble ifølge øyenvitner advart én time før angrepet, men det er uklart om alle hadde blitt evakuert fra boligblokka før den ble rammet.

annonse

– Vi forventer at dette kraftige angrepet på et høyhus vil sjokkere hele Gaza og at det vil lede til omfattende angrep mot Israel, sier en talsmann for det israelske forsvaret til Haaretz.

En talsmann for Hamas’ væpnede gren, Ezzedine al-Qassam-brigadene, truer i en kunngjøring med at de vil angripe «skyskrapere i Tel Aviv» dersom de israelske flyangrepene mot Gazastripen fortsetter.

– Et slikt angrep «vil bli mye verre enn det som fant sted i Ashkelon», sier talsmannen Abu Ubaida, med henvisning til tirsdagens rakettangrep mot den israelske byen der to kvinner ble drept.

annonse

Ifølge det israelske forsvaret er det avfyrt over 500 raketter fra Gazastripen siden mandag kveld, men hver tredje har falt ned på Gazastripen og det israelske rakettforsvaret skal ha skutt ned over 200.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon