Oslo 20210511. Markering til støtte for Palestina utenfor den israelske ambassaden i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

NTB melder at om lag 200 mennesker møtte opp ved den israelske ambassaden i Oslo tirsdag for å demonstrere mot Israels inngrep mot palestinere i Jerusalem.

– Norge må stoppe all handel med varer fra okkuperte områder og trekke alle investeringer i selskaper som profitterer på okkupasjonen, sier Line Khateeb, leder av Palestinakomiteen, som arrangerte demonstrasjonen sammen med Fellesutvalget for Palestina.

Rundt 200 personer deltok i demonstrasjonen, ifølge NRK.

annonse

Demonstrasjonen kommer etter den kraftige opptrappingen av konflikten mellom Israel og militante palestinske grupper de siste dagene. Flere hundre palestinere er skadd i sammenstøt i Jerusalem, og minst 20 palestinere ble drept, blant dem ni barn, i et israelsk angrep mot Gazastripen mandag.

Statsminister Benjamin Netanyahu opplyste tirsdag at Israel vil trappe opp angrepene mot militante palestinere på Gazastripen. Tidligere tirsdag ble to kvinner drept av raketter som slo ned sør i Israel skutt opp fra Gazastripen.

Ted Cruz: – Ilhan Omar fungerer som pressesekretær for Hamas

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon