Pakistanere trosser reiseråd og drar på ferie til hjemlandet. Illustrasjonsbilde. Foto: AP/Paul Ellis
annonse
annonse

Fra januar til mai er det registrert 3700 reiser fra Pakistan til Norge. Pakistanere er blant dem som har reist mest til hjemlandet.

Det er Aftenposten som rapporterer dette.

Det pakistanske miljøet i Norge har vært ekstra hardt rammet i pandemien, og kulturminister Abid Raja har foreslått å prioritere innvandrerne i vaksine køen. 

annonse

I Oslo har 13 prosent av alle med pakistansk bakgrunn vært smittet og 1,3 prosent har vært innlagt på sykehus med covid-19. 

Norsk-pakistanere feirer Pakistans nasjonaldag på Ekebergsletta i Oslo i 2017. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Av 13.000 personer født i Pakistan som har testet seg siden nyttår, så har 10,8 prosent av disse testet positivt på Covid-19.

Den siste undersøkelsen om levekår blant innvandrere viser at mange innvandrere i Norge har svært tette bånd til sine hjemland, og hele 33 prosent av innvandrere med pakistansk bakgrunn, eier for eksempel en bolig eller fritidshus i Pakistan.

Pakistanere i Karachi står i kø foran et marked for å kjøpe inn til id-feiringen. Foto: Asif HASSAN / AFP
annonse

Tidligere har det kommet frem at Stovner-politikere med pakistansk bakgrunn reiste til Pakistan i påsken, ved å vise til at reisene var «strengt nødvendig», samt «sykdom i familien».

Leder for Internasjonal helse- og sosialgruppe, Tayyab Chaudhry, tror ikke det er snakk om ferier eller unødvendige reiser.

– Jeg tror ikke de høye reisetallene skyldes unødvendig feriereiser. Norsk helsevesen er bedre enn i Pakistan. En del eldre har reist til Pakistan for å bli værende der etter at de er pensjonert. Men nå har disse, som er norske statsborgere, kommet tilbake under pandemien for å bli ivaretatt her, sier han.

Kostnadene påløper dermed det norske helsevesenet.

Smittespredning: – Sykdom i familien, sier de, og drar på ferie til Pakistan

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon