Alex Ferguson åpner opp om den skremmende tiden etter at han ble operert for hjerneblødning. Foto: Henning Bagger / Scanpix Danmark / NTB
annonse
annonse

I et intervju med The Guardian åpner managerprofilen Alex Ferguson (79) opp om den «ensomme og skremmende» tiden på sykehus etter hjerneblødningen i 2018.

Ferguson måtte hasteopereres for hjerneblødning i mai for tre år siden, og legene berget livet hans. Nå forteller han blant annet om hvor redd han var i tiden på sykehuset etter operasjonen.

Den mangeårige Manchester United-sjefen fryktet at han skulle miste både hukommelsen og evnen til å snakke.

annonse

– Det var en stor bekymring jeg hadde. Det skjedde etter operasjonen, da jeg mistet stemmen. Det var den mest skremmende delen, sier skotten til The Guardian og fortsetter:

– Jeg visste at jeg var i live, men jeg begynte å tenke for meg selv: «Jeg lurer på om de forteller meg sannheten». Operasjonen var vellykket, men du er i den ensomheten. Det kan være skremmende. Da jeg mistet stemmen, tenkte jeg at «de fortalte meg ikke at dette kunne skje».

Salford Royal Hospital i Manchester hvor Ferguson kjempet for livet 6. mai 2018. Foto: AFP/ Paul ELLIS

Ferguson var uten stemme i ti dager. Senere begynte han å prate mer og mer, og han fikk i oppgave av en terapeut å skrive brev.

annonse

Ifølge sønnen Jason Ferguson, som har laget en dokumentarfilm om faren, skrev den da 76 år gamle Ferguson brev til sin kone, til sønnene og alle sine barnebarn.

– Det var i bunn og grunn avskjedsbrev, forteller sønnen til avisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon