Illustrasjonsfoto: SIAN - avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter / Geir Olsen / NTB / Jil Yngland / NTB
annonse
annonse

– I dag er det muslimene, i morgen jødene, så kommer turen til de skeive. Vi må støtte hverandre ikke vente på tur, sier Dhi-Yazan Al- Obaide i Salam til Blikk.

Illustrasjonsbilde. REUTERS/Axel Schmidt

Al- Obaide er assisterende generalsekretær i Salam, en frivillig organisasjon for muslimer som fremmer et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, og/eller andre ikke-kjønnsnormative.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) har plassert organisasjonen Salam på statsbudsjettet, og de mottar en million kroner i året.

annonse

– Dette er en stor anerkjennelse. Bevilgningen sier noe om dagens Norge som ser at jobben vi gjør er viktig, uttalte Salam til Vårt Land.

Les også: Asylsøker kastet stein mot politiet etter SIAN-demonstrasjon

annonse

Dhi-Yazan Al-Obaide, holdt regnbuflagget høyt under protestene mot SIAN og fikk mye støtte, men også hets fra andre motdemonstranter.

– Jeg fikk nettopp dritt kastet etter meg av tre ungdommer, forteller han til Blikk, og håper på mer støtte fra andre skeive:

– Hadde vi vært flere skeive her og ikke minst skeive organisasjoner og mange LHBTQ-flagg, hadde ikke disse homofobene turt å si noe.

Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN - avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Al-Obaide sier det er trist at Salam er den eneste skeive organisasjonen som toner flagg mot SIAN.

– Den skeive bevegelsen vet veldig godt hvilket hat som finnes hos tilhengerne og i miljøet rundt SIAN. Et hat som også rettes mot LHBTQ-miljøet.

Han hevder kampen mot rasisme og hatet mot muslimer er et felles ansvar.

– I Salam er kampen mot homofobi og rasisme noe som engasjerer 365 dager i året. Skeive kommer i alle mulige farger og fasonger og det er alles plikt å møte opp. Still opp for hverandre, ikke bare når det er pride.

Lars Gule: – SIAN truer og hetser muslimer gang på gang

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon