- Resett - https://resett.no -

Vil ha med de skeive i kampen mot SIAN

– I dag er det muslimene, i morgen jødene, så kommer turen til de skeive. Vi må støtte hverandre ikke vente på tur, sier Dhi-Yazan Al- Obaide i Salam til Blikk [1].

Illustrasjonsbilde. REUTERS/Axel Schmidt

Al- Obaide er assisterende generalsekretær i Salam [2], en frivillig organisasjon for muslimer som fremmer et inkluderende og trygt miljø for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, og/eller andre ikke-kjønnsnormative.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) har plassert organisasjonen Salam på statsbudsjettet, og de mottar en million [3] kroner i året.

annonse

– Dette er en stor anerkjennelse. Bevilgningen sier noe om dagens Norge som ser at jobben vi gjør er viktig, uttalte Salam til Vårt Land [4].

Les også: Asylsøker kastet stein mot politiet etter SIAN-demonstrasjon [5]

annonse

Dhi-Yazan Al-Obaide, holdt regnbuflagget høyt under protestene mot SIAN og fikk mye støtte, men også hets fra andre motdemonstranter.

– Jeg fikk nettopp dritt kastet etter meg av tre ungdommer, forteller han til Blikk, og håper på mer støtte fra andre skeive:

– Hadde vi vært flere skeive her og ikke minst skeive organisasjoner og mange LHBTQ-flagg, hadde ikke disse homofobene turt å si noe.

Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN - avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Al-Obaide sier det er trist at Salam er den eneste skeive organisasjonen som toner flagg mot SIAN.

– Den skeive bevegelsen vet veldig godt hvilket hat som finnes hos tilhengerne og i miljøet rundt SIAN. Et hat som også rettes mot LHBTQ-miljøet.

Han hevder kampen mot rasisme og hatet mot muslimer er et felles ansvar.

– I Salam er kampen mot homofobi og rasisme noe som engasjerer 365 dager i året. Skeive kommer i alle mulige farger og fasonger og det er alles plikt å møte opp. Still opp for hverandre, ikke bare når det er pride.

Lars Gule: – SIAN truer og hetser muslimer gang på gang [6]

Tegn abonnement [7] eller støtt oss på andre måter [8] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse