Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB
annonse
annonse

Skjerpet trussel.

Politidirektoratet har fått samtykke fra Justisdepartementet om å forlenge midlertidig bevæpning av politiet i inntil åtte uker. PST vurderer at terrortrusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet. Dette ligger til grunn for bevæpningen.

– Politidirektoratets vurdering om midlertidig bevæpning er faglig begrunnet basert på det gjeldende trusselbildet, og har med samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet besluttet å forlenge den midlertidige bevæpningen av politiet for en periode på inntil åtte uker, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

annonse

Politiet skriver at de er i tett dialog med Politiets sikkerhetstjeneste (PST), og vurderer fortløpende hvilke tiltak som er nødvendige for å svare på utviklingen i trusselbildet, melder NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon