Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Forteller næringslivsledere at de må «jobbe for mangfold».

Varaordfører i Oslo, Kamzy Gunaratnam (Ap), anser at kommuneansatte må kurses i temaet strukturell rasisme, noe som har vekket reaksjoner, ikke minst fra den nykronede Frp-dronningen Sylvi Listhaug.

Statsministeren slår på sin side fast at hun ikke vil bruke uttrykket «strukturell rasisme».

annonse

– Jeg har forsøkt å si at vi ikke skal bruke ordet strukturell rasisme fordi folk ikke skjønner hva det er, sier Erna Solberg til Nettavisen.

– Hvis man mener at du får en systematikk i et land som ikke er tilsiktet – som gjør at folk opplever at de ikke får samme mulighet fordi de har en annen hudfarge, etnisitet, religion eller et annet navn – så finnes det i vårt samfunn, konstaterer hun imidlertid.

«Bias»

annonse

Solberg trekker diskriminering på jobbmarkedet som eksempel.

– Det er bare å se på spørsmål rundt hvor mange søknader du må sende og denne «biasen» som vi alle har – altså fordommene som vi selv ikke er bevisst på. Det er å definere som strukturell rasisme.

Statsministeren forteller også at når hun har møtt næringslivsledere, har hun snakket med dem om at de må tenke gjennom hvordan HR-avdelingene hos dem «jobber for mangfold».

43 prosent har fått svekket tillit til Erna Solberg

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon