Det har ikke vært mye liv i taxfreebutikkene på norske flyplasser det siste året. Høyres programkomité foreslår å beholde dem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Høyres programkomite ønsker at partiet skal gå inn for å beholde taxfreeordningen på norske flyplasser.

– Høyre bør frede taxfreeordningen og si tydelig på landsmøtet at vi kommer til å slå ring om taxfreeordningen slik den er i dag. For meg handler det om å bevare distriktsarbeidsplasser, sier distrikts- og digitaliseringsminister og programkomitéleder Linda Hofstad Helleland til VG.

Hun mener nordmenn vil gjøre de samme innkjøpene i utlandet dersom taxfreebutikkene forsvinner fra norske flyplasser, skriver NTB.

annonse

Det ser ut til Helleland får det som hun vil på Høyres landsmøte. Ingen endringsforslag har kommet inn til punktet om å beholde taxfreeordningen. Helleland understreker at saken må behandles i eventuelle regjeringsforhandlinger til høsten.

Regjeringsutvalget Norge mot 2025 foreslo i mars å droppe taxfreeordningen. Venstre og KrF gikk inn for dette på sine landsmøter i april.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon