Foto: REUTERS/Antonio Parrinello
annonse
annonse

I løpet av ett døgn ankom 20 båter med migranter den lille italienske øya Lampedusa.

Foto: AP /Salvatore Cavalli

The Guardian skriver at menneskesmuglere utnytter været og venter til sjøen er rolig før de sender migrantene ut på havet. Lampedusa ligger litt over hundre kilometer fra Libya. De som kom er fra Afrika sør for Sahara, Pakistan og Syria.

Mottakssentrenes kapasitet ble overbelastet og migrantene måtte sove på utsiden av gjerdet. Noen ble overført til en ledig ferge for viruskarantene. Myndigheter forsøker å rekvirere flere skip for å holde migrantene i karantene.

annonse

I forrige måned ble Italia og Libya beskyldt for å overse et nødsignal fra en båt med migranter i libysk farvann, da et redningsskip kom til unnsetning fant de omkomne i sjøen. 130 migranter mistet livet.

Les også: Italiensk øy blir på nytt overveldet av migranter

Over 530 000 migranter har ankommet Italia siden 2015, ifølge International Organization for Migration (IOM). Siden nyttår har 8 604 ankommet Italia, og hele 359 mennesker har mistet livet, skriver Euronews.

annonse

Lampedusas ordfører Salvatore Martello har satt i gang et massivt program for å vaksinere alle innbyggerne før sommerferien. Nå har han kontaktet italienske myndigheter for assistanse.

Lampedusa er en liten øy på 20 kvadratkilometer med en innbyggertall på rundt 4500. I fjor avholdt de en folkeavstemning rundt spørsmålet om ulovlig migrasjon. De aller fleste stemte for å lukke migrantmottaket på øya permanent, med bare fire personer som ønsket å holde det åpent.

Migrantleiren på Lampedusa er også overfylt

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon