Det ble en annerledes 17. mai-feiring i fjor. – Det er fremdeles for tidlig å si noe om hvordan årets nasjonaldag kan markeres, sier statsministeren. Foto: Erik Johansen / NTB
annonse
annonse

I år også blir det en annerledes 17. mai. Togene blir inndelt i kortesjer.

Barnetogene i de kommunene det tillates organiseres som minitog.

Foto: Erik Johansen / NTB

– I de delene av landet der det ikke er lokale særregler, kan man arrangere 17. mai-tog med inntil 200 deltakere så lenge de holder god avstand og man unngår trengsel med andre før og etter gjennomføringen, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

annonse

17. mai-komiteer rundt om i landet har vært oppfinnsomme, og det skal arrangere båtkortesjer, veteranbilkortesje, traktorkortesje og blålystog.

Les også: Mange feiret 17. mai til sjøs

I Mandal blir båtkortesje klokken 10. Sangforeningen synger kortesjen inn i Mandalselva, og så skal både jentekorpset og guttekorpset spille.

annonse

– Fra egen brygge til egen brygge – vi går ikke i land andre steder, dette er svært viktig, melder kortesjeleder Jens Erik Holmquist i Mandal.

Kulturminister Abid Raja sier det vil komme gode nyheter for breddeidretten tirsdag. Foto: Berit Roald / NTB
. Foto: Berit Roald / NTB

I Vardø blir det en bilkortesje. Der politi og ambulanse kjører først, så kommer det amerikanske biler, motorsykler og firehjulinger, og deretter vanlige personbiler.

– Dette vil være en fin og flott anledning å få vise fram byens flotte kjøretøy på, samtidig som vi får feiret nasjonaldagen vår på en noe annerledes måte, skriver kommunen.

– Hele Norge oppfordres til å bli med når «Ja, vi elsker» skal synges samtidig over hele landet. Det skjer rett etter saluttene fra festningsverkene klokken 12, skriver kulturminister Abid Raja (V).

– Vi trenger følelsen av fellesskap og samhørighet som sangen gir oss, legger han til.

Det blir en stille 17. mai i gatene, folk kommer til å feire hjemme.

Nasjonale råd og regler gjelder også på 17. mai

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon