Elise Stefanik erstatter Liz Cheney i en lederfunksjon blant Republikanerne i Representantens hus. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
annonse
annonse

NTB melder at republikanerne i Representantenes hus har som ventet valgt Elise Stefanik som sin tredje øverste leder i forsamlingen.

Cheney ble kastet fra posten etter at hun hadde kritisert tidligere president Donald Trump for hans påstander om at han tapte valget i november på grunn av juks. Hun også kritisert ham for å oppildne dem som stormet Kongressen i januar.

– Å forholde seg taus og ignorere løgnen gir bare energi til løgneren. Jeg vil ikke sitte og se på at andre leder partiet vårt bort fra rettsstaten og slutter det til den tidligere presidentens korstog for å undergrave vårt demokrati, har Cheney uttalt.

annonse

Kritikken mot Trump er blitt tatt svært ille opp i partiet, der mange er rasende på henne. De mener hun skaper splittelse og heller burde konsentrere seg om å hjelpe Republikanerne til å vinne mellomvalget til neste år.

Det koster å motsette seg Trump – visepresidentdatter i hardt politisk vær

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon