Det ble blest da Israels forsvar bombet et mediebygg (avbildet) hvor Hamas skal ha hatt tilhold. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB
annonse

Hadde «kontorfellesskap» med mainstream media.

Det har avstedkommet sterke reaksjoner, fremfor alt fra media selv, etter at Israels forsvar (IDF) sønderbombet en høyblokk på Gaza.

Bygget huset en rekke medieorganisasjoner, herunder den Qatar-baserte TV-kanalen Al Jazeera og det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press.

annonse

Men ikke bare det: Terror-organisasjonen Hamas hadde også tilholdt i bygget, hvor de blandet seg med journalistene, hevder IDF.

Les også: EU-ledere fordømmer rakettangrep mot Israel

Fra bygget skal Hamas ha drevet «omfattende etterretningsvirksomhet», fordi det der fantes «svært avansert utstyr» for å bedrive slik virksomhet, gjengis IDF av NTB.

annonse

– Vi er opptatt av journalisters sikkerhet og deres jobb, men dere må forstå at dette er en vanskelig krigsskueplass hvor Hamas blander inn sin aktivitet med den sivile verden, heter det i en uttalelse fra IDF-talsmann Jonathan Conricus.

– Ifølge vår etterretning, og jeg kan forsikre om at vår etterretning er presis, ble tårnet brukt til Hamas-formål. Det er de detaljene jeg har myndighet til å gi. Jobben min hadde vært enklere om jeg kunne legge frem bevisene, avslutter Conricus.

FpU-ere med Israel-flagg kjeppjaget fra Hamar sentrum – lokalavisen «unnskylder» angriperne

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse