Leicesters keeper Kasper Schmeichel (t.h.) og Wes Morgan holder trofeet etter avsluttet FA-cupfinale mellom Chelsea og Leicester City på Wembley Stadium i London, England, 15. mai 2021. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
annonse
annonse

Foran 21.000 tilskuere vant Leicester FA-cupfinalen 1-0 over Chelsea. En lekkerbisken fra Youri Tielemans ble avgjørende i en dramatisk finale.

Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes. Leicester er den 44. klubb som har vunnet verdens eldste klubbturnering.

– Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sa keeper Kasper Schmeichel til BBC.

annonse

Han ble den første målvakten til å være kaptein og vinne en finale siden David Seamen for Arsenal i 2003.

Tittelen var også manager Brendan Rodgers’ åttende som trener, og hans første med Leicester. De sju foregående kom med Celtic, som han trente fra 2016 til 2019.

Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena Wembley. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor.

annonse

Senest tirsdag vant Leicester borte mot Manchester United foran tomme tribuner. Lørdag var desto mer liv og røre på tribunene.

Vanvittig scoring

Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

Tielemans er den tredje belgieren som har scoret i en FA-cupfinale, etter at Eden Hazard scoret i 2018 og Kevin de Bruyne gjorde det samme i 2019.

Han er også den første Leicester-spilleren til å score i en finale siden 1963, da Ken Keyworth scoret i tapet mot Manchester United.

Chilwell med annullert mål

Chilwell var meget nær utligning med et hardt hodestøt etter 77 minutter, men Kasper Schmeichel vartet opp med en klasseredning og nærmest hentet ballen ut av mål.

Mason Mount fikk en eventyrlig mulighet fire minutter før full tid på hel volley, men Schmeichel vartet igjen opp med en klasseredning og slo den til corner med en hånd.

annonse

Samme Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen en hel millimeters armhule i offside. Dermed ble scoringen annullert, etter en VAR-sjekk.

Champions League-finale

Dermed var det Leicester som kunne juble for klubbens første tittel siden 2016, da «revene» på sjokkerende vis vant Premier League.

Chelsea har på sin side en ny mulighet til å vinne et trofé når de lørdag 29. mai møter Manchester City i Champions League-finalen.

Lagene møtes igjen tirsdag, da i Premier League. De kjemper om topp fire, som gir Champions League-gruppespill neste sesong.

– Det er en utrolig dag, en stor dag vi skal nyte. Men vi skal trene i morgen og har en massiv kamp på tirsdag. Vi skal nyte det i dag, men ikke for lenge. De er et klasselag, og de vil ha revansj, sa Schmeichel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon