Sylvi Listhaug gikk hardt ut mot å bruke penger på klimatiltak i sin første tale som Frp-leder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Redaktør i Dagsavisen, Bente Rognan Gravklev sier hun ble skremt av Listhaugs tale, og at ordene er hardere enn noensinne.

– Og kombinasjonen av et hardt angrep på Miljøpartiet De Grønne, klimasaken, sosialister og harseleringen med rasismedebatten, er farlig, mener redaktøren, og retter en advarende pekefinger:

annonse

– Det er en grunn til at Lan Marie Berg er en av politikerne som mottar mest hat i Norge. Dette hatet spiller Listhaug på. Budskapet er skreddersydd for dem som har så mye sinne inni seg at en kjøttfri dag eller en bilfri sone fører til farlig aggresjon. Denne rettes i stor grad mot en ung kvinnelig politiker, som representerer alt deres fiendebilde inneholder.

Les også: Dagsavisen blir latterliggjort i eget kommentarfelt etter angrep på Resett

Gravklev skriver at et mer aggressivt budskap fører til mer aggressiv respons. Det er ikke bare Sylvis følgere som er sintere, påstår redaktøren, hun mener også at Listhaug framstår også som mer sint.

annonse

– Og jeg har vanskelig for å tro at hun ikke vet hva hun gjør, sier redaktøren i Dagsavisen, og forteller om sin følelse:

– Listhaugs ord i helga ga meg en vond følelse i magen. Jeg blir faktisk redd.

Gravklev sier videre at i en valgkamp der Frp sliter med oppslutning vil vi trolig få mye mer av Sylvis aggresjonsretorikk, og at hun gruer seg til det.

Dagsavisen raser mot Carl I. Hagen: – Ungdommene som rammes av de giftige ordene

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon