Et oljelagringsanlegg i den israelske havnebyen Ashkelon ble truffet av et rakettangrep fra Gazastripen onsdag. Hamas varsler at angrepene mot Israel fortsetter. Foto: Maxar Technologies via AP / NTB
annonse
annonse

Israels forsvar (IDF) opplyser at Gazastripens øverste Hamas-leder Yehiyeh Sinwars bolig er blitt angrepet.

Det foreligger få opplysninger om angrepet, men brigadesjef Hidai Zilberman sa til den israelske hærens radiokanal søndag morgen at Sinwar trolig er i skjul et annet sted.

Boligen som ble angrepet, ligger i byen Khan Younis sør på Gazastripen.

annonse

Hamas og Islamsk jihad har erkjent at 20 av dere krigere er drept siden krigføringen brøt ut mandag, mens Israel sier tallet er mye høyere.

Siden mandag har Hamas og andre militsgrupper avfyrt rundt 2.000 raketter inn i Israel. Israel har gjennomført hundrevis av luftangrep, inkludert lørdagens angrep som rammet et bygg der en flere internasjonale medier holder til.

Tidlig søndag rammet israelske luftangrep flere bygninger og veier i Gaza by. Bilder tatt av innbyggere og journalister viser et krater som blokkerte en av hovedveiene inn mot Shifa-sykehuset, det største sykehuset på Gazastripen.

annonse

Hamas’ politiske leder Ismail Haniyeh sier at militante palestinske grupper på Gazastripen står klare til å ta i bruk sterkere skyts mot Israel.

– Sionist-fienden angrep Gaza, ødela høyhus og utførte massakre i den tro at dette ville få militante grupper til å trekke seg tilbake. Men ettersom de israelske angrepene eskalerer, kommer motstanden til å øke sin styrke til et høyere nivå, sa Haniyeh i en tale foran noen hundre frammøtte i Qatar lørdag kveld.

Hamas-leder Ismail Haniyeh. Foto: AFP / Said Khatib

– Motstand er den korteste veien til Jerusalem, sa Haniyeh.

Han la til at palestinerne ikke kommer til å godta noe annet enn en palestinsk stat der Jerusalem er hovedstaden.

 

Netanyahu varsler fortsatt offensiv

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at offensiven mot militante palestinere på Gazastripen kommer til å fortsette så lenge det trengs.

Netanyahu kom med budskapet i en advarsel til Hamas’ ledere da han var på besøk i forsvarsdepartementet i Tel Aviv lørdag kveld.

annonse
Israels statsminister Benjamin Netanyahu, her under et møte med grensepoliti i Lod torsdag, sier offensiven mot Hamas vil fortsette. Foto: Yuval Chen / pool via Yedioth Ahronoth / AP / NTB

– Dere kan ikke skjule dere. Ikke over bakken, ikke under bakken. Ingen er immun, sa statsministeren.

Det finnes ingen mer rettferdig eller moralsk rett kamp enn den Israel nå utkjemper mot Hamas, uttalte Netanyahu, som takket USAs president Joe Biden og andre verdensledere for støtte.

– Den parten som bærer skylden for konfrontasjonen, er ikke oss. Det er de som angriper oss. Vi er midt i denne operasjonen, og den er ennå ikke over. Denne operasjonen vil fortsette så lenge som nødvendig, sa Netanyahu.

– I motsetning til Hamas, som bevisst forsøker å skade sivile og gjemme seg bak sivile, gjør vi alt for å unngå eller minimere skader mot sivile, og ramme terroristene direkte i stedet, sa statsministeren.

Israels angrep mot Gazastripen begynte mandag som svar på at Hamas og andre palestinske militante grupper angrep Jerusalem med raketter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon