- Resett - https://resett.no -

Kraftige luftangrep på Gazastripen

Israelske kampfly gjennomført natt til mandag flere kraftige luftangrep mot mål på Gazastripen. Det er meldt om store ødeleggelser, men så langt ingen drepte.

Eksplosjoner rystet Gazastripen i ti minutter tidlig natt til mandag. Luftangrepene var kraftigere, rammet et større område og varte lengre enn angrepene dagen i forveien.

Søndagens angrep var de til da kraftigste og dødeligste, og minst 42 mennesker ble drept, ifølge palestinske helsemyndigheter. Flyangrepene rammet en viktig sentrumsgate med boligblokker og butikker i Gaza by og varte i over fem minutter. Flere bygninger ble jevnet med jorden.

annonse
Strømforsyning rammet

Det israelske forsvaret opplyser at hjemmene til ni Hamas-ledere på Gazastripen var mål i de nattlige angrepene som varte i ti minutter.

Lokale medier melder at hovedveien vest i byen var blant målene som ble bombet. Flere hundre bygninger ble ødelagt, opplyser lokale myndigheter, men det er så langt ikke meldt om skadde eller drepte.

En kraftledning ble også ødelagt i angrepene, noe som førte til strømbrudd i store områder.

Angrepene fortsetter
annonse

I en TV-sendt tale søndag sa statsminister Benjamin Netanyahu at Israels angrep vil fortsette med «full styrke» og at det vil ta sin tid.

Israel vil avkreve Hamas en høy pris, sa Netanyahu, flankert av forsvarsminister og politisk motstander Benny Gantz.

Hamas fortsatte også sine rakettangrep fra boligområder på Gazastripen mot området på israelsk side. En av rakettene traff en synagoge i byen Ashkelon like før feiringen av den jødiske helligdagen Shavuot søndag kveld.

Konflikten eskalerer

Kamphandlingene har eskalert den siste uken og er de kraftigste siden krigen mellom Hamas og Israel i 2014.

Det siste døgnet har dødstallet på Gazastripen steget kraftig, og ifølge palestinske helsemyndigheter har 197 mennesker mistet livet, blant dem nærmere 60 barn. Over 1.200 skal være såret, melder nyhetsbyrået AFP.

På israelsk side er ti drept, blant dem et fem år gammelt barn og en soldat, og over 282 er såret.

Hamas skal ha fyrt av over 3.000 raketter mot Israel og over 1.000 av dem har blitt stanset av det israelske rakettforsvarssystemet Iron Dome.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474