- Resett - https://resett.no -

Matteo Salvini frikjent for tiltale om kidnapping

En dommer i Catania på Sicilia har forkastet saken mot Italias tidligere innenriksminister. Han var anklaget for kidnapping av båtmigranter.

Bildemontasje – REUTERS/Antonio Parrinello/File Photo. PHOTO BY ALESSANDRO SERRANO’

Dommeren konkluderte med at ingen forbrytelse har blitt begått, skriver Euronews [1].

– Det er en fantastisk dag, ikke bare for meg og min familie, men for alle italienere som vil ha en kontrollert og positiv innvandring, uttalte Salvini.

annonse

Årsaken til tiltalen var at Salvini under sin tid som innenriksminister nektet et kystvaktskip med 116 migranter å legge til kai i juli 2019. Til slutt grep en dommer inn og avgjorde at skipet måtte få komme i havn, og slippe flyktningene i land i Italia. Salvini har argumentert med at han handlet i Italias interesse og at regjeringen sto bak beslutningen.

Han forsvarte sine handlinger med at andre EU-land må også ta i mot båtmigranter, det er de som kommer med redningsskip og etterlater migratene i Italia.

annonse

Les også: Salvini skal stilles for retten i Italia [2]

Men frikjennelsen var bare tiltalen i Catania, han er også tiltalt i Sicilias hovedstad Palermo. Det er også for kidnapping. Her dreier det seg om et spansk redningsskip som ikke fikk legge til kai. Skipet hadde 147 båtmigranter om bord.

Foto: AP /Antonio Calanni

Over 530 000 migranter har ankommet Italia siden 2015, ifølge International Organization for Migration (IOM). Siden nyttår har 8 604 ankommet Italia, og hele 359 mennesker har mistet livet. I forrige uke var været bra og i løpet av ett døgn [3] ankom 20 båter med 2100 migranter den lille italienske øya Lampedusa. Øyen ligger litt over hundre kilometer fra Libya. De som kom er fra Afrika sør for Sahara, Pakistan og Syria. Mottakssentrenes kapasitet ble overbelastet og migrantene måtte sove på utsiden av gjerdet. Noen ble overført til en ledig ferge for viruskarantene. Myndigheter forsøker å rekvirere flere skip for å holde migrantene i karantene.

Salvini i retten – tiltalt for å ha nektet å slippe inn migranter i Italia [4]

Tegn abonnement [5] eller støtt oss på andre måter [6] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474