Skjermbilde VG.
annonse

Politiet stoppet et 17.mai-tog med 200 mennesker. En av betjentene gjorde klar sin mening om de som var tilstede.  

VG fant Svein Østvik (Charter-Svein) i det «ulovlige» toget på rundt 200 mennesker. En av avisens journalister sprang inn i toget med mikrofon og munnbind og begynte å stille TV-personligheten spørsmål.

– Du går i 17.mai-tog. Det er jo ikke lov, uttalte VG-journalisten.

annonse

– Er det ikke lov? Hvorfor det? Jeg vil feire friheten. Jeg vil gå i tog fordi det er det som er normalt å gjøre på 17. mai. Alt annet er helt tullete, svarte Østvik.

– Det nytter ikke å stenge oss mennesker på denne måten her. Vi må få leve som normale mennesker, fortsatte han.

Her blir 17.mai-toget stanset av mannsterkt politi. Foto: Lise Åserud / POOL / NTB

«Konspirasjonsteoretikere»

annonse

VG hadde filmet toget og viste til slutt hvordan politiet møtte opp mannsterke med flere patruljebiler. Politiet tok frem mikrofonen og stoppet toget da de pyntede menneskene begynte å rope «frihet».

– Dette er fra politiet, brølte politimannen i mikrofonen, og sa at demonstrasjonen var ulovlig.

Innsatsleder Brian Skotnes i Oslo-politiet ble intervjuet av VG etter å ha oppløst 17.mai-toget på nasjonaldagen.

I intervjuet hevdet han at alle de som protesterte var «langt til høyresiden i norsk politikk», og at de var «konspirasjonsteoretikere».

– Det her er jo…jah…konspirasjonsteoretikere og…jah…det var etter våre vurderinger folk ganske langt ut på høyresiden i norsk politikk, sa Skotnes, som ikke ble bedt om å utdype av VG-journalisten.

Charter-Svein, som gikk i toget, har lenge vært sentral i det sosialistiske partiet SV, som han meldte seg ut av i forrige måned etter munnbind-brenningen.

Allahu akbar

– Er det forbudt å gå i byen? spurte VG-journalisten.

annonse

– Ja, de lokale smitteverntiltakene sier at man ikke skal være samlet mer enn ti stykker ute. Dette var definitivt et arrangement mer flere enn lovlig, svarte politimannen.

VGs storoppslag og live-dekning fra det lille 17.mai-toget i Oslo kommer kun få dager etter det var stordemonstrasjon mot Israel i samme område lørdag.

VG hadde ikke live-dekning fra demonstrasjonen der flere hundre personer marsjerte i Oslo-gatene og ropte «allahu akbar».

VG intervjuet heller ikke politiet i forbindelse med demonstrasjonen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse