En sverm av ulovlige migranter tar seg til en strand i El Tarajal, Ceuta, på 17. mai. Foto: Ceuta Actualidad TV via REUTERS
annonse
annonse

Det er spanske myndigheter som opplyser dette.

Ifølge myndighetene tok noen migranter seg inn i den spanske enklaven Ceuta nord i Afrika ved hjelp av oppblåsbare båter, mens andre svømte forbi moloen, som strekker seg flere meter ut i Middelhavet, for å komme seg over grensen, skriver NTB.

Rundt 1.000 av de ulovlige migrantene skal være mindreårige.

annonse
Det spanske politiet kan bare maktesløse se på alle de ulovlige migrantene som ankommer landet fra Marokko. Foto: Ceuta Actualidad TV via REUTERS

En talsmann for spanske myndigheter i Ceuta sier at antallet som ankom mandag er uten sidestykke. Forholdet mellom Marokko og Spania er nå langt dårligere, melder AFP.

Myndighetene meldte først at over 1.000 hadde ankommet, et rekordhøyt tall som vekket oppsikt. Sjokket var derfor stort når det natt til tirsdag hadde steget til hele 5.000.

Normalt sett tar flere hundre migranter seg årlig ulovlig inn til Ceuta og Melilla, to spanske territorier i Nord-Afrika, som blir brukt av migrantene som et springbrett til Europa.

100 migranter svømte til spansk enklave

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon