President Joe Biden. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
annonse
annonse

USAs president Joe Biden sier i en telefonsamtale med Benjamin Netanyahu at han støtter en våpenhvile mellom Israel og Hamas på Gazastripen.

«Presidenten uttrykte sin støtte til våpenhvile og diskuterte USAs engasjement med Egypt og andre partnere for å oppnå det», heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Israel bomber mål i Gaza hvor Hamas har tilhold. Foto: Mahmud hams / AFP

Biden uttrykker bekymring for voldsbruken, men han har så langt ikke gjort som andre verdensledere og krevd en umiddelbar våpenhvile mellom partene, skriver NTB.

annonse

Det hvite hus sier presidenten gjentok sin sterke støtte til Israels rett til å forsvare seg selv mot vilkårlige rakettangrep.

USA har flere ganger den siste uken blokkert en felles uttalelse fra FNs sikkerhetsråd om konflikten mellom Israel og Palestina, hvor Norge sammen med Tunisia og Kina har formulert flere utkast til en slik felles uttalelse.

Norge er ett av medlemmene i Sikkerhetsrådet og det blir et nytt møte bak lukkede dører i FNs sikkerhetsråd om konflikten i Israel og Palestina tirsdag, varsler den norske FN-delegasjonen.

De to statslederne fra Israel og USA har snakket sammen om konflikten i Midtøsten. Foto: JACK GUEZ and SAUL LOEB / AFP
annonse

Samtalen mellom Netanyahu og Biden kom på den åttende dagen med kamphandlinger mellom Israel og Hamas på palestinske Gazastripen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon