Liverpool-manager Jürgen Klopp klemmer Roberto Firmino etter overtidsdramaet mot WBA søndag. Foto: Tim Keeton / AP / NTB
annonse
annonse

Mesterligaspill så ut som en tapt kampsak for Liverpool, men i sesongens siste uke har klubben skjebnen i egne hender. Jürgen Klopp kan nesten ikke tro det.

Alle bookmakere holdt Liverpool som et sikkert topp-fire-lag flere måneder ut i sesongen. Fjorårets suverene ligamestere feiret nyttår på tabelltopp, men vinteren 2021 ble brutal.

Enorme skadeproblemer gikk til slutt utover resultatene og selvtilliten. I en periode hadde Liverpool blant annet seks strake Premier League-tap hjemme på Anfield. Så ille var fallet at Champions League-spill neste sesong så stadig mindre realistisk ut.

annonse

Men i innspurten har Liverpool vunnet seks av sine åtte siste ligakamper. Samtidig har treer Leicester og firer Chelsea gått på uventede smeller. Det har åpnet CL-døra for storklubben fra Merseyside.

– Det vil være utrolig stort. Klarer vi det, vil det være en av tidenes største bragder. Jeg vet hvordan det høres ut, men det er sannheten. Alle i klubben ser det på den måten, sier Klopp til Sky Sports.

Gyllen sjanse

Senest søndag så Champions League-drømmen ut til å være knust. Liverpool styrte mot 1–1 mot nedrykksklare West Bromwich, men på overtid av overtiden kom et usannsynlig keepermål fra Allison. På en corner stanget han inn trepoengeren.

annonse

Seier i de to siste kampene mot Burnley borte og Crystal Palace hjemme vil høyst trolig ta Liverpool blant de fire beste og til Champions League.

– Hvis du skal skrive en bok om en sesong, og du ønsker å være deppet etterpå, er nok vår sesong den du velger. Men her er vi. Uansett hva som har skjedd i år, har vi fått en sjanse til å ha skjebnen i egne hender med to kamper igjen, sier Klopp.

Thriller

Dette er status for lagene som kjemper om to ledige mesterligaplasser (målforskjell og antall plussmål i parentes):

* 3) Leicester 66 poeng (65-44, +21)

* 4) Chelsea 64 poeng (55-33, +22)

* 5) Liverpool 63 poeng (63-42, +21)

Leicester slo Chelsea 1–0 i FA-cupfinalen sist lørdag. Tirsdag møtes de igjen på Chelseas hjemmebane i nest siste ligarunde. Det betyr at minst én av dem kommer til å avgi poeng.

Presset er størst på Chelsea. Blir det ikke full pott på Thomas Tuchels menn i de to siste kampene, står de i størst fare for å havne utenfor topp fire.

annonse

Dramaet kan også slå ut slik at både Leicester og Liverpool ender på 69 poeng, og i så fall vil målforskjell bli avgjørende. Skulle også den være lik, vil ulike faktorer slå inn for å kunne skille lagene.

Leicester har Tottenham hjemme i siste runde, mens Chelsea har bortekamp mot Aston Villa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon