Illustrasjonsbilde: Elvin Vizcarrondo/Pixabay
annonse

Skilte foreldre kan slippe inn i Norge for samvær med barna uten å oppholde seg på karantenehotell, men ikke gifte.

Advokatforeningen mener dette er tvilsomme regler, skriver Dagbladet.

Comfort Hotel Runway er et av karantenehotellene ved Gardemoen for innreisende til Norge. Foto: Annika Byrde / NTB

En fransk advokat som jobber i Paris og som har norsk kone og eier leilighet i Oslo, ble sendt til karantenehotell da han skulle hjem for å feire 17. mai med familien. Han pendler nesten ukentlig til Paris og krysser grensen ofte, men ble denne gangen nektet å dra rett hjem.

annonse

Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter at innreisekarantenen kun har unntak som skal gjøre det mulig å opprettholde avtalt og fastsatt samvær mellom foreldre og barn etter et samlivsbrudd.

Statssekretær Saliba Andreas Korkunc sier at tilfeller hvor en av foreldrene har valgt å pendle til et annet land i en periode for å arbeide, ikke går inn under dette unntaket.

– Her griper man inn i retten til familieliv, og det er en kone og to barn som i praksis ikke kan se faren sin, mener imidlertid leder Jon Wessel-Aas i Advokatforeningen.

Leder i Advokatforeningen, Jon Wessel-Aas. Foto: Heiko Junge / NTB
annonse

Han sier det er merkelig at unntaket ikke gjelder for dem som faktisk lever sammen, men som må  bo som de gjør på grunn av jobben til den ene.

– Jeg mener disse reglene blir tvilsomme når de tolkes i lys av retten til familieliv, som både er grunnlovsfestet og er en menneskerettighet i Europa, sier Wessel-Aas.

Min skrekkopplevelse på karantenehotell

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse