Sjøsanden ved Mandal. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
annonse
annonse

Jeg gikk en tur langs Sjøsanden i dag – hørte på bølgene og tenkte. Det er medisin for sjelen. Denne stranden i Mandal er fantastisk om sommeren, men det er for tidlig å bade ennå…

Da jeg var ferdig på NTH fikk jeg jobb, men det var tre måneder til jeg kunne begynne. I mellomtiden tok jeg frivillige fag. Et av dem var ulineære differensialligninger. Jeg studerte det nøye.

De fleste har sikkert hørt om «Butterfly-effekten». Den går ut på at de vingeslag en sommerfugl kan gjøre i Kina, kan forårsake en storm i Europa neste år. Dette er vanskelig for mange å forstå.

annonse

Det regnet kraftig en ettermiddag. Det pisket mot vinduet. Det var ikke varslet på værmeldingen dagen før. Jeg og datteren satt og koste oss. Fyrte i ovnen, så på TV og spiste god mat.

Les også: Pensjonert journalist i portrettintervju med Resett: – Innvandrerne ser på Norge som et «kjerringsamfunn» (+)

Jeg fikk inspirasjon til å se på Lorentz’ ligninger for været igjen. De er uforutsigbare, og eksplosive når du minst aner det. De sier at klimaet er været på lang sikt. Når du ikke kan forutsi været for den neste dag – langt mindre uken etterpå, hvordan kan vi da forutsi hvordan det vil bli om 10 – 20 – 50 år? Det sier seg selv. Det er meningsløst!

annonse

Vi skal ikke slippe ut gifter i naturen og forsøple den med SO2, plast osv. Men CO2 er et næringsstoff som naturen regulerer selv! Jeg blir så oppgitt over politikere som skal avgiftsbelegge dette.

Jeg så en forskningsrapport fra NTNU hvor folk som har peiling på dette fant ut at en elbil slipper ut mer CO2 i løpet av sitt livsløp enn en bensin- eller dieselbil. Det er nok fornuftig med elbiler i storbyer som Oslo – men på Byremo og i Korshamn betyr det svært lite – spesielt når de internasjonalt forurenser mer!

Venstre vil forby salg av dieselbiler i 2025. De snakker om det i UK også. Hva tenker de med? Hvor skal de da ta avgiftene fra? Oj, det ble en overraskelse. Da må de ta det på elbiler. Så sitter vi igjen med en bilpark som forurenser mer og øker problemet med barnearbeid i Kongo.

Når vi elektrifiserer alt – vil strømprisene i Norge stige dramatisk. Hvem vil det – og hvem har tenkt på det? Hvem skal gi politikere kunnskaper om dette?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon