- Resett - https://resett.no -

Frp-Wiborg mener LOs støtte til Ap er politisk korrupsjon

Frps Erlend Wiborg mener millionstøtten fra LO til Arbeiderpartiet kan kalles for politisk korrupsjon. 

Aps partisekretær, Kjersti Stenseng, avviser påstanden og sier det kun dreier seg om politikk, skriver VG.

Ap foreløpig fått inn 24,5 millioner kroner i valgkampstøtte fra LO i år.

annonse
Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng, mener millionstøtten fra LO er uproblematisk.

– Vi hadde kalt det korrupsjon hvis dette hadde skjedd i andre land. Det er rett og slett ikke bra, for å si det sånn. For det norske demokratiet er dette særdeles uheldig, jeg mener det kan kalles politisk korrupsjon, sier Wiborg.

Han utdyper dette med å vise til at LO har flere plasser i Aps sentralstyre. Wiborg mener derfor at det må være åpenbart at LO får tilbake sine millioner gjennom politiske vedtak som LO og organisasjonens medlemmer nyter godt av.

Logoen til Landsorganisasjonen (LO). Foto: Terje Pedersen / NTB

Stenseng mener på sin side at dette kun er nok et forsøk fra Frp om å svekke  fagbevegelsen ved å angripe LOs rett til å støtte opp om en rødgrønn regjering.

annonse

Wiborg mener det faktum at Høyre og Frp mottar valgkampstøtte fra blant annet milliardærer som Stein Erik Hagen og Christen Sveaas’ selskap Kistefoss, ikke kan sammenlignes med det LO og Ap driver med.

– Du snakker om markant mindre beløp og så dreier det seg om enkeltpersoner som gir midler, ikke om et LO som belønnes med flere plasser i Aps sentralstyre, sier han.

MDG og Rødt får ikke fem øre av LO [1]

 

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474