Illustrasjonsfoto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
Illustrasjonsfoto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
annonse

– Heldigvis er dette et forsvinnende lite problem, og derfor er nettopp dialogen så viktig i de få tilfellene det er snakk om

I debatten 11. mai om Fremskrittspartiets forslag om å forby barneihjab, hevdet Høyres stortingsrepresentant Kent Gudmundsen to ganger fra Stortingets talerstol at
barnehijab er «et forsvinnende lite problem».

– Samtidig vil jeg ta ordet for også å løfte fram at dette er et forsvinnende lite problem, og jeg tror det er viktig at vi minner oss selv litt om de juridiske avgrensningene som har vært knyttet til det forbudet vi har i undervisningssammenhenger når det gjelder ansiktsdekkende plagg, sa Gudmundsen.

annonse

Kun FrP stemte for å forby plagget i norske barneskoler.

– Heldigvis er dette et forsvinnende lite problem, og derfor er nettopp dialogen så viktig i de få tilfellene det er snakk om, fortsatte han.

– Opprørende 

annonse

Jon Engen-Helgheim kommenterte Kent Gudmundsens uttalelser på følgende
måte:

– Jeg hørte representanten fra Høyre si her at dette er et forsvinnende
lite problem. Jeg fatter ikke hvor man har den informasjonen fra, sa Helgheim.

Støtte fra venstresiden

Høyre-toppen fikk imidlertid støtte fra SV, Ap og Senterpartiet.

– Vi vil at skolen skal ha tett dialog med foreldrene i situasjoner der det er grunn til å tro at det ligger press bak bruk av bestemte plagg, sa Nina Sandberg fra Arbeiderpartiet. Det samme budskapet fremmet Marit Arnstad fra Senterpartiet.

annonse

– Det kan godt være at en kan forebygge og løse et problem med både å gå i en dialog med de foresatte, og også å ha en klarere og tydeligere dialog mellom hjem og skole, sa Sp-stortingsrepresentanten.

Hun fikk støtte fra Mona Fagerås (SV), som roste Arnstads innlegg.

–  Å forby hijab vil kunne oppleves som et tegn på at fellesskolen ikke er et trygt og inkluderende sted for alle barn, og det er ikke et signal SV ønsker å gi noen barn i Norges land.

Derfor blir det ikke forbud mot barnehijab

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse