SVs partileder Audun Lysbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

SV-leder Audun Lysbakken anser at Israel ikke kan bruke selvforsvar for å rettferdiggjøre angrep i Gaza. Han krever at Norge peker på Israel.

– De må fordømme Israels angrep på Gaza. Disse angrepene rammer uskyldige hardt. Angrep på sivile er totalt uakseptable og kan ikke rettferdiggjøres med selvforsvar, sier han.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og statsminister Erna Solberg har flere ganger fordømt angrepene på sivile på begge sider av konflikten.

annonse

– Israel er okkupant og har ansvar for sivilbefolkningen på Gaza. Norge må snakke sant om dette og komme med rettferdig kritikk av israelsk voldsbruk, sier Lysbakken.

Konflikten på Gazastripen har eskalert kraftig siden 10. mai. Hamas har gjennomført en rekke rakettangrep mot Israel, og Israel har gjennomført flyangrep mot Gazastripen.

SV slutter seg også til fordømmelsen av Hamas. Lysbakken vil ha stans i rakettangrepene mot israelske sivile. Men Israel sitter med nøkkelen til å få fredsprosessen i gang igjen, mener han.

annonse

– Så lenge Israel fortsetter sin brutale okkupasjon gjennom folkerettsstridig bosetningspolitikk og utkastelse av palestinere fra sine hjem, fortsetter konflikten, sier han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse