Siv Jensen har selv innrømmet brudd på koronareglene under 17. mai-feiringen hjemme hos sin mor. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Politiet starter etterforskning av tidligere Frp-leder Siv Jensen for mulig brudd på koronareglene. 

Jensen har selv innrømmet brudd på bestemmelsene, skriver TV 2.

– Da har vi opprettet sak om mulig brudd på koronabestemmelsene og vil etterforske den på vanlig måte. Det betyr at vi vil kontakte arrangør og gjester, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt i en SMS til NTB onsdag formiddag.

annonse
Siv Jensen etter at hun ble takket av som partileder under Fremskrittspartiets digitalt landsmøte på Gardermoen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siv Jensen skal ha brutt koronareglene i forbindelse med 17. mai-feiring hjemme hos sin mor, hvor det også var tolv andre til stede under feiringen.

– Vi var samlet flere enn ti personer, hvorav fem var vaksinerte. Vi hadde ikke fått med oss at de nye anbefalingene fra FHI om å ikke regne beskyttede personer i antallet, ikke gjaldt for Oslo, sa Jensen tirsdag.

– Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sa hun.

annonse

Politiet har ingen ytterligere kommentarer om saken.

I april ble det kjent at statsminister Erna Solberg (H) ble ilagt en bot på 20.000 kroner for brudd på smittevernreglene i forbindelse med sin egen 60-årsfeiring på Geilo i februar.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, ble også etterforsket i forbindelse med et nachspiel på et hotellrom i Bodø i mars.

Saken ble henlagt fordi samlingen ikke ble ansett som et arrangement.

TV 2: Siv Jensen brøt koronareglene på 17. mai

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon