Siv Jensen har selv innrømmet brudd på koronareglene under 17. mai-feiringen hjemme hos sin mor. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Politiet starter etterforskning av tidligere Frp-leder Siv Jensen for mulig brudd på koronareglene. 

Jensen har selv innrømmet brudd på bestemmelsene, skriver TV 2.

– Da har vi opprettet sak om mulig brudd på koronabestemmelsene og vil etterforske den på vanlig måte. Det betyr at vi vil kontakte arrangør og gjester, skriver pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt i en SMS til NTB onsdag formiddag.

annonse
Siv Jensen etter at hun ble takket av som partileder under Fremskrittspartiets digitalt landsmøte på Gardermoen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Siv Jensen skal ha brutt koronareglene i forbindelse med 17. mai-feiring hjemme hos sin mor, hvor det også var tolv andre til stede under feiringen.

– Vi var samlet flere enn ti personer, hvorav fem var vaksinerte. Vi hadde ikke fått med oss at de nye anbefalingene fra FHI om å ikke regne beskyttede personer i antallet, ikke gjaldt for Oslo, sa Jensen tirsdag.

– Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sa hun.

annonse

Politiet har ingen ytterligere kommentarer om saken.

I april ble det kjent at statsminister Erna Solberg (H) ble ilagt en bot på 20.000 kroner for brudd på smittevernreglene i forbindelse med sin egen 60-årsfeiring på Geilo i februar.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, ble også etterforsket i forbindelse med et nachspiel på et hotellrom i Bodø i mars.

Saken ble henlagt fordi samlingen ikke ble ansett som et arrangement.

TV 2: Siv Jensen brøt koronareglene på 17. mai

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon