Forsker og forfatter Lars Gule. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ekstremistforsker ved OsloMet, Lars Gule, hadde en kronikk i Dagbladet der han skrev om konflikten mellom Gaza og Israel.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Under overskriften «Et skamløst forsvar for Israel» skriver Gule at påstanden om at Israel har rett til å forsvare seg, er akkurat det samme som når briter og franskmenn i sine kolonier bare «forsvarte» seg mot primitive innfødte som motsatte seg kolonistene.

– Usannheten er at «Israel har rett til å forsvare seg». Men mot hva og hvem? Det snakkes om terrorister i Gaza og Hamas som terrororganisasjon. Israelske myndigheter forteller at dette er en kamp mot Hamas-terrorister og deres forferdelige ideologi. De er ansvarlige for all elendigheten. Men det er alminnelige palestinere som blir drept – gang på gang, skriver Gule, og legger til:

annonse

– Det er vanlige palestinere Israels «forsvar» blir rettet mot og ikke bare de gangene Hamas har sende raketter mot Israel. Den påståtte retten til å forsvare seg gjelder hele tiden, hver dag og den omfatter: okkupasjon, blokade, kontrollpunkter, landtyverier, kolonisering og ulovlige bosettinger, tortur – også av barn. Det er ikke måte på hva «retten til å forsvare seg» viser seg å omfatte.

Les også: Lars Gule: Religion kan være årsak til virussmitten blant innvandrere

Men ikke alle er enig med forskeren. I Dagbladets kommentarfelt på Facebook får han massiv motstand. Mye går i ham som person, og hva han har gjort tidligere i livet. Her er et lite utvalg:

annonse

– At denne mannen overhodet blir brukt til å kommentere noe som helst, er komplett idiotisk.

– Lars Gule: hver eneste gang du ytrer deg i Israel-Palestina debatten, så hører jeg samme agitasjon som nazistene om jøder for sånn ca 85 år siden.

– Denne jødeofobe karen virker nesten mer radikalisert enn da han ble arrestert med en bombe i sekken på vei inn i Israel for en stund siden.

Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook

Ikke hat de politisk korrekte. Ha medfølelse med dem

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon