Forsker og forfatter Lars Gule. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ekstremistforsker ved OsloMet, Lars Gule, hadde en kronikk i Dagbladet der han skrev om konflikten mellom Gaza og Israel.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Under overskriften «Et skamløst forsvar for Israel» skriver Gule at påstanden om at Israel har rett til å forsvare seg, er akkurat det samme som når briter og franskmenn i sine kolonier bare «forsvarte» seg mot primitive innfødte som motsatte seg kolonistene.

– Usannheten er at «Israel har rett til å forsvare seg». Men mot hva og hvem? Det snakkes om terrorister i Gaza og Hamas som terrororganisasjon. Israelske myndigheter forteller at dette er en kamp mot Hamas-terrorister og deres forferdelige ideologi. De er ansvarlige for all elendigheten. Men det er alminnelige palestinere som blir drept – gang på gang, skriver Gule, og legger til:

annonse

– Det er vanlige palestinere Israels «forsvar» blir rettet mot og ikke bare de gangene Hamas har sende raketter mot Israel. Den påståtte retten til å forsvare seg gjelder hele tiden, hver dag og den omfatter: okkupasjon, blokade, kontrollpunkter, landtyverier, kolonisering og ulovlige bosettinger, tortur – også av barn. Det er ikke måte på hva «retten til å forsvare seg» viser seg å omfatte.

Les også: Lars Gule: Religion kan være årsak til virussmitten blant innvandrere

Men ikke alle er enig med forskeren. I Dagbladets kommentarfelt på Facebook får han massiv motstand. Mye går i ham som person, og hva han har gjort tidligere i livet. Her er et lite utvalg:

annonse

– At denne mannen overhodet blir brukt til å kommentere noe som helst, er komplett idiotisk.

– Lars Gule: hver eneste gang du ytrer deg i Israel-Palestina debatten, så hører jeg samme agitasjon som nazistene om jøder for sånn ca 85 år siden.

– Denne jødeofobe karen virker nesten mer radikalisert enn da han ble arrestert med en bombe i sekken på vei inn i Israel for en stund siden.

Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook
Skjermbilde: Facebook

Ikke hat de politisk korrekte. Ha medfølelse med dem

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon