Ylva Johansson sier EU jobber med en avtale med Tunisia som skal bidra til at færre forsøker å komme seg til Europa over Middelhavet. EU er også i samtaler med Libya om en ny migrasjonsavtale, forteller hun: Arkivfoto: Stephanie Lecocq / AP / NTB
annonse
annonse

EU jobber med en avtale om økonomisk bistand i bytte mot at Tunisia gjør mer for å hindre migranter som vil til Europa. EU har også samtaler med Libya.

Innenrikskommissær Ylva Johansson forteller om samtalene med de to nordafrikanske landene i et intervju med den italienske avisen La Repubblica, skriver NTB.

Ylva Johansson reiser torsdag sammen med Italias innenriksminister Luciana Lamorgese til Tunisia.

annonse

Italia har bedt EU om hjelp til å håndtere det økende antallet migranter og flyktninger som kommer til landet.

Kvinnelige afrikanske migranter skriker “freedom”. Foto: ARIS MESSINIS / AFP

– Målet er en avtale som kan hjelpe landet ut av den alvorlige økonomisk krisen etter pandemien og gi dem ressurser til å bekjempe menneskesmugling, sier Johansson.

Les også: På ett døgn fraktet menneskesmuglere over 2000 migranter til Italia

annonse

– EU vil stille midler tilgjengelig for økonomien, investeringer og sysselsetting, mens tunisiske myndigheter vil jobbe for å få kontroll over grensene, ta tilbake egne borgere som har reist til Europa og returnere utlendinger som ikke er flyktninger, forklarer hun.

Ylva Johansson sier EU også er i samtaler med Libyas regjering og statsminister Abdulhamid Dbeibah om en ny avtale om migrasjon fra det nordafrikanske landet.

5.000 migranter tok seg ulovlig over grensen til Spania fra Marokko

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon