- Resett - https://resett.no -

EU: Økonomisk bistand for å hindre migranter som vil til Europa

EU jobber med en avtale om økonomisk bistand i bytte mot at Tunisia gjør mer for å hindre migranter som vil til Europa. EU har også samtaler med Libya.

Innenrikskommissær Ylva Johansson forteller om samtalene med de to nordafrikanske landene i et intervju med den italienske avisen La Repubblica, skriver NTB.

Ylva Johansson reiser torsdag sammen med Italias innenriksminister Luciana Lamorgese til Tunisia.

annonse

Italia har bedt EU om hjelp til å håndtere det økende antallet migranter og flyktninger som kommer til landet.

Kvinnelige afrikanske migranter skriker “freedom”. Foto: ARIS MESSINIS / AFP

– Målet er en avtale som kan hjelpe landet ut av den alvorlige økonomisk krisen etter pandemien og gi dem ressurser til å bekjempe menneskesmugling, sier Johansson.

Les også: På ett døgn fraktet menneskesmuglere over 2000 migranter til Italia [1]

annonse

– EU vil stille midler tilgjengelig for økonomien, investeringer og sysselsetting, mens tunisiske myndigheter vil jobbe for å få kontroll over grensene, ta tilbake egne borgere som har reist til Europa og returnere utlendinger som ikke er flyktninger, forklarer hun.

Ylva Johansson sier EU også er i samtaler med Libyas regjering og statsminister Abdulhamid Dbeibah om en ny avtale om migrasjon fra det nordafrikanske landet.

5.000 migranter tok seg ulovlig over grensen til Spania fra Marokko [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474