Israelske soldater søker ly under en stridsvogn mens det lyder sirener som varsler et rakettangrep fra Gaza. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB
annonse
annonse

Da palestinernes utenriksminister Riad Al-Malki talte i FNs hovedforsamling, anklaget han Israel for folkemord mot palestinerne.

Han oppfordret samtidig forsamlingen om å sørge for at Israel blir stilt til ansvar for drap på uskyldige palestinere og sørge for at landet ikke får våpen.

Israel argumenterer med at landet handler i selvforsvar, noe også en rekke vestlige land har uttalt at landet har rett til. Den palestinske ministeren avviser dette, skriver NTB.

annonse

– Hvordan kan en okkuperende makt ha retten til å forsvare seg selv når et helt folk under okkupasjon er fratatt den samme rettigheten? spurte Al-Malki retorisk.

Over 4.000 raketter er avfyrt mot Israel fra Gazastripen av palestinske grupper siden 10. mai. Israel har gått til motangrep. 12 personer er drept på israelsk side. På palestinsk side har 232 mistet livet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon