Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Sebastian Scheiner / AP / NTB
annonse
annonse

Den israelske regjeringen bekrefter at Israel og Hamas er enige om en gjensidig våpenhvile.

De siste dagene har det foregått et intenst diplomati for å få Israel og palestinske grupper på Gazastripen til å inngå våpenhvile. Frem til nå har Netanyahu fastholdt at angrepene mot den palestinske enklaven vil fortsette.

Nyheten om våpenhvilen ble bekreftet av Netanyahus kontor torsdag kveld, like etter et møte i regjeringens sikkerhetsråd, der en eventuell våpenhvile skulle diskuteres. Den er meglet frem av Egypt, og har også blitt bekreftet offisielt av både Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad), de palestinske gruppene som har avfyrt raketter mot Israel siden 10. mai.

annonse

Ifølge Hamas trer den i kraft klokken 1 natt til fredag norsk tid, skriver NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon