Oslo 20210520. Ole Rolfsrud utenfor Oslo tinghus etter at han vitnet i rettssaken i Oslo tingrett mellom Line Andersen og NRK. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB.
annonse
annonse

NTB melder at NRK-journalist Ole Rolfsrud beskrev en redaksjon i fullt kaos i forbindelse med sjakksendingene som endte med at Line Andersen ble fjernet som programleder.

– Alt var kaos, sa Ole Rolfsrud, som var innkalt av NRK som vitne i saken Line Andersen har anlagt mot sin arbeidsgiver.

Rolfsrud vikarierte som programleder for sjakksendingene i 2019 da Andersen var syk. Meningen var at han skulle lede tre sendinger, så skulle Andersen komme tilbake og lede de tre siste sendingene i VM i Fischer-sjakk.

annonse

Rolfsrud fortalte om kollegaer som var urolige da Andersen skulle komme tilbake.

Møte

I forkant av et redaksjonsmøte ble det strid om en pressemelding hvor Andersens navn var utelatt, og dette preget møtet.

annonse

Møtet endte med at Andersen kalte sine kolleger «jævla idioter» og forlot rommet. Dette utviklet seg til en stor konflikt, som endte med at sportsredaktør Egil Sundvor bestemte at Andersen ikke skulle inn som programleder, men erstattes av Rolfsrud i de tre siste sendingene.

– En stor byll sprakk, og Egil Sundvor tok lederskap og gjorde sitt til at en slik oppførsel fikk konsekvenser, og det synes jeg var bra, sa Rolfsrud.

Uro

NRK-profilen fortalte også om uro da Andersen skulle komme tilbake til sportsredaksjonen høsten 2020.

Kollega og daværende vaktsjef Kaj Tøger Pedersen sa i sitt vitnesbyrd at han hadde fått svært negative tilbakemeldinger fra Line Andersen helt tilbake i 2016, under VM i skiskyting i Holmenkollen.

– Jeg var helt kjørt og sov ikke om natten, fortalte Pedersen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon