Foto: Lise Åserud / NTB
annonse

Det går mot lovendring i flaggloven slik at det omdiskuterte Pride-flagget sidestilles med det norske og kan bli heist på offentlige flaggstenger.

Før har det kun vært lovlig å heise det norske flagget, kommuneflagg, og det samiske flagget på offentlige flaggstenger. Men nå vil det mest sannsynlig bli mulig å heise regnbue-flagget.

Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget avla sin innstilling tirsdag, og det går mot et vedtak for å gjøre det lovlig å heise Pride-flagget på alle kommunale flaggstenger.

annonse

Pride blir feiret hvert år i store byer verden over. Også i Norge er Pride-festivalen veldig populær og tiltrekker seg ofte flere titalls tusen mennesker.

I Norge er alle stortingspartier representert i Pride-toget. Også Oslo-politiet har et eget tog dere flere hundre politibetjenter går i toget. Her fra Pride-toget i Oslo i 2019. Foto: NTB scanpix.

Ulike meninger

Flere medier skrev om flaggstang-nyheten tidligere i uken og la ut sakene på sosiale medier. Der har vært voldsomt engasjement. På flere av sakene som er blitt delt har det kommet flere tusen reaksjoner og kommentarer.

annonse

– Jeg har gitt opp. Glaskapen lenge leve! Jeg har ingenting i mot Pride, men offentlige flaggstenger bør være forbeholdt norske flagg. Alt annet blir for dumt, skriver en person.

– Det går over alle grenser, skriver en annen.

En annen person skriver at han vil se Liverpool-flagget heist på flaggstanga i kommunen der han bor, mens en mann skriver at han vil heise pirat-flagget den dagen han kupper Norge.

Men mange er også veldig positive til flagglov-endringen.

– Verden går fremover, skrives det med hjerte.

– Jeg blir trist og sint av å lese alle de stygge kommentarene. Pride er en fin ting og noe alle burde glede seg over. At det heises et Prideflagg der jeg bor er bare positivt. Skam dere som ikke omfavner dette, skriver en annen.

Forslag fra Høyre

Ifølge avisa Norge IDAG var det «massiv motstand» i den skriftlige høringsrunden, men forslaget gikk gjennom.

annonse

Bare Frp stemte imot. KrF har også vært kritiske, men stemte for.

Forslaget ble lagt fram av statsråd Nikolai Astrup (H) i fjor sommer. Saken blir behandlet 25. mai.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse