Flere hundre personer demonstrerte for at Norge skulle hente flyktninger fra Moria utenfor Stortinget i midten av september i fjor. I løpet av januar og februar blir ti familier hentet til Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Til sammen 51 syriske asylsøkerne har nå kommet til Norge.

Moria-leiren i full fyr. Foto: REUTERS/Elias Marcou

De første 35 har allerede fått opphold. De siste gruppen, som er tre familier, eller 16 personer. Har ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) ankommet Norge i slutten av april og midten av mai.

Regjeringen vedtok i september å hente 50 asylsøkere fra Hellas. Det var etter at Morialeiren på Lesvos ble påtent av migranter. Men det ble 51 syrere etter en fødsel.

annonse
Foto: Terje Pedersen / NTB

Les også: KrF vil ta imot tusenvis av kvoteflyktninger og hundrevis fra Moria-leiren

Asylsøkerne er håndplukket av Norge, og flere av dem kommer fra Morialeiren.

Regjeringen har stilt krav om at de som får komme, skal være sårbare syriske familier med barn som med stor sannsynlighet kvalifiserer for oppholdstillatelse.

annonse

Politiets utlendingsenhet (PU) har tidligere opplyst til NRK at det er snakk om i alt ti familier.

Den greske regjeringen anklager migranter for å bevisst ha brent ned Moria-leiren på Lesvos. Rundt 12.000 personer ble hjemløse etter at Moria-leiren brant ned natt til 9. september.

Den greske regjeringen anklager migranter for å ha satt fyr på Moria-leiren

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon