- Resett - https://resett.no -

Informerte ikke om milliardsprekk: – Åpenbart brudd på byrådens informasjonsplikt

Samferdselsbyråd Lan Marie Berg. Foto: Vidar Ruud / NTB

Miljøbyråd Lan Marie Berg er i hardt vær igjen.

16. mars, for mer enn to måneder siden, ble miljøbyråd Lan Marie Berg i Oslo orientert om at bygging av ny reservevannforsyning til Oslo kom til å bli flere milliarder kroner dyrere enn først budsjettert. Likevel orienterte hun ikke bystyret.

Prislappen på den nye reservevannsløsningen til hovedstaden har steget fra 12,5 til 17,7 milliarder. Først denne uken ble bystyret orientert om saken, og opposisjonspartiene raser.

annonse

– Det er et åpenbart brudd på byrådens informasjonsplikt, sier Hallstein Bjercke (V) til Dagbladet [1].

– Lan Marie Bergs tolkning av ansvaret hun har som byråd og hennes tolkning av informasjonsplikten er særs spesiell. Det absolutt siste fristen hun hadde til å informere bystyret – hun burde gjort det før – var da hun fikk rapporten fra etaten i mars. Men hun forstår ikke rollen sin, det virker som hun tror det er byrådets jobb å gå til bystyret og be om penger. Men ansvaret er å gjøre sånn at du ikke må gå til bystyret.

Mener Berg bør vurdere sin stilling

annonse

Byråd Berg har hevdet at hun informerte byrådsleder Raymond Johansen da hun først ble orientert om sprekken, i en rapport fra konsulentselskapet Holte. Johansen har imidlertid nylig sagt at informasjonen er ny for ham.

– Det er selvsagt i bystyrets interesse å bli holdt løpende orientert. Jeg ville strengt tatt forventet at også byrådslederen umiddelbart tok initiativ til et møte med gruppelederne da han fikk denne informasjonen. Dette er så store summer at det kunne og burde vært informert om, sier Espen Andreas Hasle (KrF) til Dagbladet.

Han mener at Berg bør vurdere sin stilling, noe også Oslo Høyre har slått fast.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474