Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter elleve døgn med kamphandlinger er det behov for livsviktig nødhjelp på Gazastripen.

REUTERS/Mohammed Salem (GAZA) / Scanpix.no

– Gaza trenger vår hjelp nå, og i lang tid framover, sier Høybråten, som viser til at den palestinske sivilbefolkningen er svært hardt rammet, sier Kirkens Nødhjelps generalsekretær Dagfinn Høybråten, og legger til:

– Gaza var i en humanitær krise lenge før denne konflikten og krigshandlingene startet. Halvannen uke med massive angrep på enklaven har ført til ytterlige og enorme lidelser for den hardt prøvede befolkningen.

annonse

Les også: Israel: Hamas blander seg med sivile

Det er mange drepte, og 60.000 har blitt hjemløse. Sykehus og vannledninger, kloakksystemer, strømtilførsel og annen infrastruktur er ødelagt, skriver NTB.

– Folk mangler mat, rent vann, strøm, toaletter, helsetjenester og tak over hodet. I tillegg til alt dette ligger faren for en ny stor smittebølge av covid-19, spesielt etter at Israel bombet bygningen som huset Gazas eneste testsenter, sier Høybråten, og er bekymret over hva som skjer:

annonse

– Skal vi unngå en fullstendig kollaps, er det nå avgjørende at vi og andre organisasjoner snarest mulig får full tilgang slik at nødhjelpsresponsen kan komme i gang for alvor, sier Høybråten.

Mediebygg angripes i Gaza. Skjermdump fra Twitter.

Les også: Mediebygg jevnet med jorden på Gazastripen

Han sier videre at Kirkens Nødhjelp vil bistå de hardest rammede og mest sårbare familiene. Dernest vil de reparere vannrør, vannpumper og brønner slik at Gaza får tilgang til vann.

Så begynte venstresiden igjen

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon