Eivind Trædal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Ordene fra Trædal er direkte usanne, svarer Aabø.

MDG-politikere Eivind Trædal bruker talestolen i Oslo bystyre som arena for å angripe kommunikasjonsrådgiver Jarle Aabø.

Jarle Aabø. Foto: Privat

Trædal påstår at Aabø har drevet personforfølgelse og hetskampanje mot han. Men til Resett forteller Aabø at det er motsatt. Han forventer et etterspill og at Trædal beklager:

annonse

– Allerede i 2012 følte jeg meg tvunget til å blokkere Eivind Trædal fra sosiale medier. Årsaken var at han jevnlig skrev svært grove personangrep retten mot mine FB-venner. Eneste måten å verne seg mot dette var å stenge Trædal fullstendig ute, fordi det finnes ikke håp for nettroll. Trædal er også flere ganger blitt rapport inn til Oslos ordfører på grunn av hets og grove angrep. Disse sakene har Marianne Borgen videresendt til MDGs partikontor. Nå bruker altså Trædal talerstolen i Oslo bystyre for å fortsette sin voldsomme hets, og jeg forventer at dette får et etterspill og at Trædal beklager personhetsen, sier han til Resett, og mener at Trædal ikke sakker sant:

– Selv har jeg aldri drevet med personhets, hat eller skrevet upassende ting i sosiale medier. Derfor er ordene fra Trædal direkte usanne, og det er trist at han sprer denne løgnen gjentatte ganger. Siden 2015 har dette dukket opp med jevne mellomrom fra Trædals fantasiverden, men han har aldri klart, selvfølgelig, å dokumentere dette tøyset.

Les også: Pornobladet Cupido er godtatt av Fagpressen, men ikke Ja til bilen i Oslo

annonse

Årsaken til Trædals utblåsing fra talerstolen i Oslo bystyre var at Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har benyttet Jarle Aabø som kommunikasjonsrådgiveren.

– Vel, om dere i FNB for eksempel lar være å ansette Jarle Aabø som kommunikasjonsrådgiver for valgkampen, så tror jeg dere vil ha en sterkere sak i å argumentere langs disse linjene. Men det virker jo som dette er mer en politisk metode blant enkelte partier, å skape den typen aggressivitet på internett, og der ville jeg nok gått litt stillere i dørene om jeg var dere, sa fra talerstolen Trædal, skriver Avisa Oslo.

Ja til bilen Oslo fikk sin lastesykkel beslaglagt av Oslo kommune, mener Lan Marie Berg må ha gitt ordre. Foto: Ja til bilen Oslo

Jarle Aabø drev tidligere Facebook-gruppen «Ja til bilen i Oslo», der han blant annet skrev innlegg og delte artikler om byutvikling. Han var tydelig kritisk til byrådets byutviklingspolitikk.

Les også: Jarle Aabø: MDG-Lan Marie stjal sykkelen min

– Dette er en karakter som har drevet ganske omfattende personforfølgelse og hetskampanje mot meg, flere av byrådene og andre i bystyret. Jeg opplever det som dypt ukollegialt og demokratisk problematisk at bompengepartiet bruker den typen metoder i valgkampen, fortsatte Eivind Trædal

– At vårt parti nå får skylden for hets på sosiale medier av representanten Trædal, det bekymrer meg, når Trædal selv har ganske voldsomme innlegg, noe vi aldri har hatt. Vi har aldri holdt på med hets, vi holder på med politikk og vi er ganske ferske i dette gamet, så vi er nødt til å ha noen rådgivere som kanskje tilrettelegger litt, og som kjenner litt flere journalister som vi gjør, svarte Partileder Cecilie Lyngby fra FNB.

Ja til bilen-Jarle er lei av politikere på sykkelsporet

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon