Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Vårt Land forsikrer oss at å tilby utviste asylsøkere bedre vilkår i tråd med menneskerettighetene, ikke er det samme som å oppfordre migranter til å bli i Norge ulovlig.

Skjermdump Twitter/ Nigel Farage

– Det trengs bedre ordninger for papirløse flyktninger i Norge. Rettigheter som helsehjelp og arbeid er nødt til å prioriteres. Som NOAS påpeker har Norge har vært mer restriktive med å gi amnesti til «papirløse» enn andre land. Det er ikke en velferdsstat som Norge verdig, skriver Vårt Land, og legger til noen vakre ord:

– Her er det fint mulig å både være prinsipiell og medmenneskelig. Det er ingen motsetning mellom å stille krav og vise omsorg.

annonse

Les også: Vårt Land-anmelder stempler Asle Toje som høyreekstremist: – Mørkt

Avisen, som mottar godt over 30 millioner i pressestøtte hvert år, mener at vi bør gi oppholdstillatelse til ureturnerbare asylsøkere, og at vi bør sørge for at de lever under bedre forhold enn de gjør i dag.

Migranter fra Afrika har over flere år kommet ulovlig inn til Ceuta. Foto: Antonio SEMPERE / AFP

Regjeringen har gitt opphold til rundt femti ureturnerbare asylsøkere, men Vårt Land skriver at det oppholder seg 2.250 personer med endelig avslag på asylsøknad i Norge.

annonse

Les også: FN advarer om at asylinstituttet er under angrep i Europa

– Regjeringens løsning for enkelte lengeværende ureturnerbare asylsøkere er en billig løsning som hjelper altfor få, mener Vårt Land, og vil øke utgiftene:

– Det vil si at det fortsatt er et stort antall mennesker som må fortsette å leve livene sine i limbo.

Med over 30 millioner i pressestøtte i året, har Vårt Land mottatt mer enn 1 milliard i pressestøtte bare de siste tretti år.

Vårt Land: – Frps asylpolitikk river ned vår humanitære tradisjon

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon