Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Vårt Land forsikrer oss at å tilby utviste asylsøkere bedre vilkår i tråd med menneskerettighetene, ikke er det samme som å oppfordre migranter til å bli i Norge ulovlig.

Skjermdump Twitter/ Nigel Farage

– Det trengs bedre ordninger for papirløse flyktninger i Norge. Rettigheter som helsehjelp og arbeid er nødt til å prioriteres. Som NOAS påpeker har Norge har vært mer restriktive med å gi amnesti til «papirløse» enn andre land. Det er ikke en velferdsstat som Norge verdig, skriver Vårt Land, og legger til noen vakre ord:

– Her er det fint mulig å både være prinsipiell og medmenneskelig. Det er ingen motsetning mellom å stille krav og vise omsorg.

annonse

Les også: Vårt Land-anmelder stempler Asle Toje som høyreekstremist: – Mørkt

Avisen, som mottar godt over 30 millioner i pressestøtte hvert år, mener at vi bør gi oppholdstillatelse til ureturnerbare asylsøkere, og at vi bør sørge for at de lever under bedre forhold enn de gjør i dag.

Migranter fra Afrika har over flere år kommet ulovlig inn til Ceuta. Foto: Antonio SEMPERE / AFP

Regjeringen har gitt opphold til rundt femti ureturnerbare asylsøkere, men Vårt Land skriver at det oppholder seg 2.250 personer med endelig avslag på asylsøknad i Norge.

annonse

Les også: FN advarer om at asylinstituttet er under angrep i Europa

– Regjeringens løsning for enkelte lengeværende ureturnerbare asylsøkere er en billig løsning som hjelper altfor få, mener Vårt Land, og vil øke utgiftene:

– Det vil si at det fortsatt er et stort antall mennesker som må fortsette å leve livene sine i limbo.

Med over 30 millioner i pressestøtte i året, har Vårt Land mottatt mer enn 1 milliard i pressestøtte bare de siste tretti år.

Vårt Land: – Frps asylpolitikk river ned vår humanitære tradisjon

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon